søndag 30. mars 2014

Salat med Bacon og Blåmuggost .... og oliven og paprika og avocado og valnøtter, og tomat, og agurk og rød løk

Jeg fant en fantastisk god salatoppskrift på en blogg kalt Mat for sjelen, og må bare reposte den, for den er så god! .....Det blir anbefalt å lage salaten dagen i forveien og ta den med på jobben, og det kan jeg bekrefte at var en suksess. En helt nydelig lunsj. Alle vil bli misunnelige på maten din.



Du trenger

ca 100 g stekt bacon (eller hele pakken i mitt tilfelle)
100 g blåmuggost i biter (Blå Castello er god)
1/2 avocado i biter
Agurk
Cherrytomater
Rød paprika
Vårløk eller purre... (eller rød løk)
Isbergsalat
Ruccola (Jeg brukte hjertesalat)
Marinerte oliven
Olivenolje 
Evt. litt Valnøtter
salt og pepper

Stek bacon, del grønnsakene og osten, grovhakk valnøttene og bland sammen.

Jeg lagde denne til lunsj i helgen, og vi spiste den ute på terrassen i solskinnet. Kombinasjonen av bacon, avocado og oliven og valnøtter kan neppe kan kalles slankende, selv om synderne skjuler seg blant salatblader - men det fortrenger man lett når man kjenner smaken ;)

lørdag 29. mars 2014

Kaffe og Costume Living

Lørdag morgen. Strålende solskinn. Frokost overstått og barna er mette og glade. Da er det på tide å kose seg med lørdagskaffen. 


Roser og kaffe, for å være presis. Det er godt for sjelen. Det finnes imidlertid en enda bedre kose-kombinasjon... 


.....og det er roser, kaffe og et nytt interiørblad. 

Costume har lansert et eget interiørblad. Dette var nytt for meg - jeg tror ikke de har brukt mange kronene på markedsføring før lansering. Første utgave en har spenstig forside med fire nakne modeller på coveret, hvorav to lufter... ja, la meg si det rett ut: dotten sin.... 

Jeg tok med meg første utgave hjem i går. Det var faktisk ikke så halv-galt spesielt hvis interiørsmaken din går i retning av desingmøbler. Ryddig og fint blad, og "hjemme-hos" reportasjene evnet å fremvise originale innslag, ikke bare oppgulp av ideer man har sett før...

.....(og med oppgulp mener jeg hodeskaller, pistolvaser og div kobberfargede Jonathan Adler produkter fra Milla Botique).... Jeg synes Costume Living klarer å finne sin egen profil, i motsetning til stakkars StyleMag interiør som etter min mening snublet på startstreken, brakk begge bena, slo hodet hardt, og havnet i koma i fallet. Det var sørgelig underholdning, og jeg tror dessverre StyleMag interiør blir en døgnflue.

Det blir spennende å se om Costume Living overleverer i et konkurranseutsatt marked, ettersom flere både nye og mer etablerte publikasjoner spesialiserer seg på trend og design. Men jeg tror faktisk de har en sjanse. 

Ha en trivelig lørdagskveld ;) 

onsdag 26. mars 2014

#TemaTøyTirsdag 2 - Kle deg som din kjære

Hei!

Her kommer en onsdagsrapport fra nok en vellykket #TemaTøyTirsdag. Temaet denne gangen var "Kle deg som din kjære"... eller eventuelt en mann som inspirerer deg hvis du ikke er i et fast forhold.

Marianne og jeg hadde det morsomt med å kle oss som mennene i våre liv. Jeg sier meg fornøyd med egen innsats, da min kjære stilte på jobb i akkurat samme antrekk som meg - og attpåtil sa seg villig til å posere for bloggen. (Jeg forsøker også å pose mandig for anledningen).



Etter 7 år som kjærester, 4 års ekteskap og 2 barn kjenner vi hverandre godt. Jeg vet at han har en forkjærlighet for jeans, skjorte, blå ullblazer og brune sko. 


Tirsdag var ikke første gang vi gikk likt kledd. Noen ganger i helgene kan jeg til min forskrekkelse oppdage at vi har på oss like klær - da gjerne jeans og stripete genser. Er vi matchende-grilldress-materiale? Utvilsomt... jeg tror ikke engang vi når pensjonsalderen før vi begynner.... alt vi mangler er en campingvogn...

Iphone bilder gjør seg dessverre dårlig på blogg, og blir som dere ser uskarpe. Et tips jeg fikk fra Marianne er å bytte til kamera+ appen. Da kommer fargekontrastene mye bedre frem. Se bare på dette bildet tatt med hennes telefon - her kan man faktisk se at blazerne er blå og skoene brune.


Følg @mariannemixi eller @martheglimt på instagram, der blir neste tirsdagstema annonsert. Hiv dere på, og tagg antrekket med #tematøytirsdag. Vi gleder oss til å se antrekkene deres!


mandag 24. mars 2014

#Marmor Kantfliser Ankommet

For noen dager siden fikk jeg en hyggelig telefon om at 2. leveranse av marmor var ankommet. Jeg har tatt en risiko ved å bestille marmor fra tre forskjellige produsenter for å oppnå et bestemt design på badet. Kort fortalt vil det si at de ulike marmortypene kanskje ikke passer sammen. Hvis dette viser seg å være tilfelle har gjort en veldig kostbar bommert, og må feriere i en veldig stygg hytte.

Leveransen var kantfliser, spesialbestilt fra Italia. Flisekompaniet måtte lete lenge og vel for å finne akkurat den type flis jeg ønsket, og de tok attpåtil kr 5000 mindre enn konkurrenten for leveransen. Tommel opp!

Jeg hadde hjertet i halsen da de trillet inn varene. De ga meg flis i hånden, og jeg ble helt stum. Jeg klarte ikke si et ord. Til slutt kvekket jeg frem det jeg tenkte: "Perfekt"... og da lo de av meg. Det går nok lang tid mellom hver gang en kunde blir så emosjonell over en pakke fliser.

Jeg ble så glad! De var og er perfekte. Hvite og fine, uten for mye grått i seg. Glatte og bokstavelig talt steintunge. Perfekt profilerte, og faktisk finere enn originalen.


Jeg var så oppspilt at jeg tok med meg en flis i veska, rett på café med jentene. Klasket den i bordet, stolt som en høne: "Sjekk den fine flisa" ..... Hva skal du med Chanel og Loboutin når du ha denne å brife med, liksom?

Her leker jeg meg litt med foto-komposisjon og symbolikk. Ikke bare kan man se profileringen på flisene, de blir også bloggefine i hash-tagg fasong. 



Som en liten bi-historie kan jeg fortelle at jeg hadde en lengre prat med mannen til bestevenninnen min i dag angående benkeplater til kjøkken. Vi diskuterte ulike materialers fordeler og ulemper da det plutselig smalt fra andre siden av røret:

- "Jeg skal ha marmor-benkeplate jeg" så lo han høyt og frekt.

- "ehhhhhh....det bør du ikke gjøre" sa jeg spakt "marmor er for porøst for å brukes som benkeplate"

- "Jeg bare tuller - jeg synes bare ikke marmor er spesielt fint"

- "Da bør du ikke kommet på besøk til hytta vår" sa jeg "det er mulig du nekter å benytte  toalettfasilitetene våre. Vi har marmor på hele badet"

- "I såfall er det tvert i mot et sted jeg VIL gjøre fra meg" sa han...

...jeg ba han ydmykt om å forsøke å treffe do-skålen istedet for å gjennomføre truslene sine, for marmor tåler ikke sure væsker spesielt godt.... Jeg håper i allefall det var sure væsker han snakket om...

Litt flaut, ikke sant? Når bestevennene dine synes at hjemmet ditt er som et tempel av ufyselighet? Jeg kjente at jeg krympet noen centimeter, for jeg vil jo helst at folk skal synes at det er fint hos oss.

Men, men. Jeg skal alltids klare å tilgi de som synes vi har bygget et "Las Vegas 90 talls bad" - jeg må stå rakrygget og forsvare valget mitt.

Til slutt kommer en liten kjærlighetserklæring til mannen min som holder ut med materialvalg og drama... K for Kjell, M for Marthe <3 <3 <3



søndag 23. mars 2014

Flott interiør på Norefjell

Hei!

Så var det søndag kveld, og vi er hjemme igjen etter en familietur til Norefjell med jobben. Jeg skal innrømme at fredag var stressende - det er mye jobb å pakke vinterutstyr, penklær og vanlige klær til meg selv og to små barn. Når alt er pakket og klart er bilen stappfull, man ligger etter skjema, og er livredd for å bli stående i bilkø med grinete barn i baksetet. I det øyeblikket kostet turen mer enn den smakte. 

Så kom vi inn på hotellrommet... og det var helt fantastisk fint! 


Eget kjøkken og soverom til barna (etasjeseng - de gikk helt bananas), og lukseriøst badekar på soverommet med utsikt til vinterlandskapet.... og i vårt tilfelle innsyn fra hotellrestauranten, så jeg flerret ikke av meg klærne og hoppet oppi uten å dra for persiennene først.

Sure miner var som blåst bort da jeg så hvor jeg skulle tilbringe helgen. Slik virker vakkert interiør på meg, jeg slapper av og koser meg når det er fint rundt meg. 

Det gjorde meg faktisk ingenting å sitte alene på hotellrommet og drikke te foran peisen med jubileumsutgaven til Vakre Hjem mens mannen min drakk øl med kollegaene våre. 

Den eneste ulempen er at jeg i min ensomhet pådro meg tidenens senebetennelse grunnet omfattende surfig med datamus. Jeg vet at det er fy-fy for meg, men det var så mye spennende å lese på internett. Jeg kan nesten ikke bruke høyre armen, den er betent fra skulderen til hånleddet. Det er kjempevondt, og hemmer meg voldsomt når jeg må bære bagasje og henge opp klær - men jeg kjemper meg gjennom smertene når det er tid for å blogge. 

Ønsker dere alle en avslappende søndag kveld, og en super start på uken i morgen :)

onsdag 19. mars 2014

#TemaTøyTirsdag

Hei!

I dag publiserer jeg et sjeldent innlegg under etiketten mote. Jeg har nemlig en emne-tagg jeg har lyst til å dele med dere - #TemaTøyTirsdag. 

Da jeg kom tilbake i jobb etter endt barselpermisjon oppsto raskt et kleint fenomen. Jeg og min nærmeste kollega Marianne, kom stadig likt kledd på jobb! Helt_likt_kledd. Ofte. Så ofte at folk la merke til det, og det ble en "greie" at vi var like i både klær og hårsveis.

Jeg burde selvfølgelig bare tenkt at Marianne har supergod smak i klær og upåklagelig stilsans, men andre mer uvelkommne tanker snek seg også inn. Har jeg ingen personlig stil? Er jeg bare en slags menneskelig blekksprut som skifter farge etter omgivelsene? Er jeg bare et hvitt ark andre kan tegne sin stil på?

Det hele toppet seg da jeg ved to anledninger kom likt kledd som to forskjellige mannlige kollegaer! Jeg advarer kvinner mot å iføre seg løs jeansskjorte, blå bukse og brune sko på jobb. I det andre tilfellet må jeg unnskyldes, for jeg gikk tross alt i rosa bukse den dagen - det færreste menn jeg kjenner klarer å rocke en rosa underdel.

Etter cirka 1000 spøker om Marianne og jeg hadde avtalt antrekkene våre på forhånd fant vi ut at nå gjør vi det! Vi velger et antrekkstema en dag i uken, og da blir bekledningen så spesifikk at vi faktisk ikke kommer likt kledd lenger. Og så er det kjempegøy! 

#TemaTøyTirsdag gjør at jeg virkelig må tenke gjennom hva jeg skal kle på meg, dagens antrekk går ikke på autopilot. Jeg får plutselig bruk for klær som ellers bare blir liggende i skapet, og det er så forfriskende å prøve noe nytt.

Hittil har vi kjørt blazer-dag, "styggfin"-kjole dag, skjørt-dag, og valgfri kjole-dag. På min ønskeliste over teamer står Kim Kardashian-dag, Paris-Chic dag, og "for-kort-kjole-for-jobben dag"... (kanskje jeg lurer Marianne med den siste taggen den 1.april). 



I går var temaet shorts, og vi kjørte premiere på den nye taggen vår. Da jeg kom hjem fra jobben ville jeg knipse en rask selfie til bloggen, ettersom shortsen min var usynlig på Instagrambildet.


En halvtime og 200 skudd senere var en fornyet respekt for motebloggere født. Hvordan får de til de lyse, lette, sylskarpe bildene av seg selv, og hvordan klarer de å se så bra ut? Hvorfor lurer ikke "den sorte dame" (kaptein Sabeltann skuta) i bakgrunnen på deres bilder? ...

(Jeg bare nevner at jeg ikke får lov å innrede soverommet til sønnen min. Far og sønn rotter seg sammen, dette er et gutterom og mammas innspill er ikke velkommene. Rommet var nydelig da det fungerte som gjesterom, om jeg får lov å si det selv).

Jeg ga raskt opp selfie-prosjektet, men #TemaTøyTirsdag lever videre! Søk opp taggen på Instagram på en tirsdag - eller enda bedre - hiv deg på prosjektet vårt og bruk taggen! Dette er virkelig kjempegøy ;o)






søndag 16. mars 2014

Jeg trenger ikke 50 shades of Grey

... Når jeg kan lese den nye møbelkatalogen til Home and Cottage...



... vekker forbudte lengsler i meg....



God søndag

lørdag 15. mars 2014

5000 grunner til å besøke Ikea

For noen dager siden besøkte jeg ikea.no av kjøkkenrelaterte grunner. Da fikk jeg øye på en kampanje som gjorde meg veldig glad.



Ikea kjører en kampanje hvor de kaster penger etter kunder som skal kjøpe kjøkken! For hver 10 000 man handler for får man gavekort på kr 1000. Det vil si at vi kanskje får gavekort på 5000 kroner hvis vi bestiller innen fristen. 

Jeg måtte nesten klype meg selv i armen. Vi har ikke bestilt kjøkken enda, men jeg føler meg allikevel rik, og har brukt opp gavekortet mange ganger i tankene mine allerede. 5000 virker som så mye penger når det daler rett ned i fanget.

Her er noen måter jeg kunne tenke meg å bruke gavekortet: 




Gavekortet dekker 54% av Ektorp hjørnesofa i Isefall lys turkis. 




Nå ble det plutselig veldig fristende å unne seg de dyreste springfjærmadrassene. Jeg har et håp om å tilbringe langt flere timer i sengen i årene fremover enn jeg gjør nå.... bare barna mine blir store nok til å stå opp alene om morgenen. 



Jeg har lyst til å bruke kurvstoler som spisestuestoler, fordi de er komfortable, og man kan sitte lenge ved bordet. Jeg vil fylle de med puter, lene meg bakover, og spille Yatzy og drikke rødvin i timesvis til det blir vanskelig å treffe bordet med terningene.  


Eller bare bruke de på tøys? På upraktiske møbler med lite lagringsplass, men høy kosefaktor? 


Eller det motsatte... På kjedelige, praktiske ting som man ikke kommer unna.. Men nei. Jeg vil kun ha det gøy med gavekortet, ikke kjøpe kabler. 

Jeg ser faktisk at jeg har satt opp ønskene mine i prioritert rekkefølge i dette innlegget. Jeg håper at jeg får med meg både sofaen, oppgraderte madrasser og kurvstolene hjem. Hvem vet? Kanskje det daler flere små hverdagsmirakler ned i fanget mitt som finansierer alle interiørdrømmene mine? Har det skjedd en gang, så kan det jo skje igjen - for jeg så definitivt ikke dette gavekortet komme ;o) 

Ha en heldig lørdag! 

onsdag 12. mars 2014

Hyttekjøkken - Grått er flott!

Kjøkken er husets hjerte uansett type bolig, og jo større kjøkken jo bedre.

Men er et stort kjøkken virkelig viktig på en hytte? Jeg synes det. For det første er jeg ikke typen som elsker å bære bagasjen min 5 mil i oppoverbakke til en iskald hytte uten WC og innlagt vann. Ellers takk. Det overlater jeg til skjeggete skau-menn som dreper sin egen middag på veien. Vår hytte skal fungere som vårt andre hjem, derfor skyr jeg ingen bekvemmeligheter. Siden vi har plass til å bygge et stort kjøkken, så griper jeg muligheten. 

Kjøkkeninnredningen vi har valgt er fra Ikea, av type Bodbyn grå. Den har 25 års garanti, det er lett å få tak i deler hvis man mangler det, og sist men ikke minst så synes jeg Ikea har kjempefine kjøkken. Jeg oppdaget nylig at Bodbyn ble kåret til årets kjøkken av Elle Decoration, og det må vel bety at jeg ikke er alene om å like stilen. ...og så er jo prisen også veldig fin da. Det spiller tross alt en rolle det også.... 

Ulempen med Ikea er at man må lære å tegne kjøkkenet selv, i et tregt tegneprogram. Heldigvis tok mannen min jobben som teknisk tegner, mens jeg bidro med vennlige innspill fra sidelinjen. Vi ofret noen kvelder, og jeg erkjenner at banning har forekommet i prosessen, men nå er kjøkkenet vårt ferdig tegnet og klar til bestilling. Voliá:

Vår tegning. (Kunstner: kjekk mann fra Arendal)


 Eksempel på Bodbyn grå (kilde: www.ikea.com) 



På vår tegning er jeg spesielt fornøyd med kjøkken-øyen. Jeg har alltid ønsket meg en kjøkken-øy, men har aldri hatt plass til en. For å si det maritimt, så ser jeg dette som min sjanse til å surfe på øy-bølgen før den ebber ut... 

Den observante/kritiske vil påpeke at tegningen vår mangler kokeplate, ventilator, og ikke minst marmor-metrofliser i sprutsonen (et must!). Kan du ikke se det for deg, finnes det inspirasjon å hente fra bildet under:

Et utrolig luftig og fint kjøkken. Både plasseringen av kokeplaten, marmorfliserne, vinduer og kjøkkenøyen ligner på vårt planlagte kjøkken.
(Kilde: Pinterest)



Hvis vi hadde valgt Bodbyn i hvitt ville vi endt opp med en enklere versjon av dette fantastiske bildet. Hvitt er et sikkert valg. Det er et klassisk og vil holde seg lenge, og ikke minst er det lyst, sommerlig og passer perfekt ved sjøen.

Allikevel har vi valgt grått. Jeg har nemlig hvite spisestuestoler hjemme, og en del hvite møbler. Utfordringen med hvitt er at små barnefingre lager flekker i lynets hastighet, så hjemme hos oss må vi svinge vaskefillen daglig.

Da valget sto mellom to fine kjøkkenfarger som vi likte godt, lot vi latskapen råde. Jeg har ikke lyst til å irritere meg over flekker når jeg egentlig skal slappe av. Med grått kjøkken og støv-fargede gulv tror jeg vi har en vinnerkombinasjon gående for  å bevare både stilen og vår mentale ro på hytta ;o) .... 

lørdag 8. mars 2014

Blått budoir

Jeg har gjort meg noen tanker om stilen jeg ønsker på hytte-soverommet vårt. Jeg har lyst til å ha blå farge på veggene. Det ene alternativet er å male veggene i Gustaviansk Blå fra Jotun Sens. Det andre alternativet er å tapetsere veggene i en fantastisk fin tapet kalt Vintage Dauphine fra Ralph Lauren. Ole Brumm alternativet er å gjøre begge deler, selv om jeg er usikker på om fargetonene vil passe sammen.


Jeg har bestemt meg for å gå for en enkel seng fra Ikea, kalt Svelvik. Den er klassisk, og har en bra pris. Jeg håper den er knirkefri, for jeg merker at jeg er litt skeptisk til metall etter å ha ligget på rammemadrass lenge. Jeg får rett og slett gjøre skikkelig research, og hoppe i sengen på Ikea før jeg kjøper den..

Hvis vi kjøper sengen i 180 cm (som planlagt) er dette standard størrelse, og da kan man velge madrasser fritt. I første omgang blir nok våre madrasser fra Ikea, men det er fint å vite at man kan bytte dem ut hvis man vil unne seg litt luksus i fremtiden.


 


Det er mye fint å kjøpe på Ikea, men jeg vil helst unngå å innrede hele hytta herfra. Jeg må innrømme å være fristet av Birkeland garderobeskap. Vi trenger ikke så store klesskap på en hytte, og det er jo så sjarmerende! Jeg er imidlertid fortsatt i tenkeboksen, og dessuten må vel min bedre halvdel også være enig.... jeg planlegger diskutere temaet med han når han spiller spill på telefonen sin, da later han alltid bare som om han hører etter...

Garderobeskap eller ikke, jeg tror disse planene blir bra. Et blått, rolig og akkurat passe hyttete soverom.

fredag 7. mars 2014

Om blomsterbilder og plansjer

Hytteprosjektet er i tankene mine store deler av dagen, også når jeg tusler rundt i butikker. Ingenting er som å streife sakte rundt i en interiørbutikk mens en fersk caffe latte varmer hånden min.

I et slikt øyeblikk fikk jeg øye på et bilde, som jeg umiddelbart skjønte at hørte hjemme på soveromsveggen i den nye hytta. Det fantes flere bilder i samme serie, så da kjøpte jeg like gjerne to, slik at det første bildet ikke skulle føle seg ensomt.

Se så duse og fine farger det er i rosebildet. Det gir akkurat den romantiske stemningen som jeg vil ha på et soverom. Jeg synes rosebildet er det fineste.




Campanulaen fikk også være med. Det var først da jeg kom hjem at jeg oppdaget at dette faktisk var en tegning av Campanula eller Karpatklokke. Dette er en av mine favorittstauder! Den kommer igjen år etter år, er relativt robust, og blomstrer med de vakreste blå klokker. 



Jeg synes at bildene har en plansje-lignende stil. Gamle skoleplansjer har jo herjet interiørverdenen i noen år, og mange er ganske fine. Jeg har også sett noen eksempler på plansjer som slår helt feil, fordi de har direkte ekle motiver, som feks meitemarker. 

Ingenting slår imidlertid den ekleste plansjen jeg har sett. Da jeg var barn hadde klassen min ekskursjon til et museum. Jeg kommer aldri til glemme da observerte en plansje med invollsorm. Type flat, rund, og bendel. Jeg tuller ikke når jeg skriver at jeg ble traumatisert den dagen. Plansjen ga meg fullstendig fobi mot det jeg hadde sett, og det sitter like hardt i meg den dag i dag. Jeg trodde jeg skulle falle død om på flekken da det i høst hang et oppslag i barnehagen om noen få tilfeller av overnevnte var oppdaget. Antibacen fikk bein på gå på den dagen. 

Jeg planlegger blå vegger på soverommet, og så vil tiden vise om bildene passer inn. Problemet er at jeg grunnet min fortellertrang plutselig fikk helt feil assosiasjoner til bildene. Jeg lurer på hvor jeg la kvitteringen.....


tirsdag 4. mars 2014

Det beste interiørbladet

Mitt favoritt interiørblad er uten tvil Maison. De har virkelig funnet sin egen profil som skiler seg ut, og det jeg liker spesielt godt er elegansen i reportasjene deres.

Jeg abonnerer på (for) mange interiørblader - for øyeblikket Maison, Vakre Hjem, Boligdrøm, Bolig Pluss (i prioritert rekkefølge). Rom123 er et avsluttet kapittel, og vil erstattes med KK interiør, for det kjøper jeg alltid i løssalg uansett.  

Når Maison kommer i postkassen er det fest i sjelen - noen ganger kaster jeg meg over det umiddelbart, andre ganger ruger jeg på det til jeg finner det perfekte, uforstyrrede øyeblikket å lese det, gjerne med en kopp te når kveldsroen har senket seg i huset. 


Jeg må si noen ord om Mars utgaven som akkurat har nådd butikkhyllene, helt frivillig uten at noen har betalt meg for det. Dette er virkelig en utgave etter mitt hjerte, det er så mye fint! Man kan virkelig se at marmor står sterkt i trendbildet nå, det gikk igjen i flere reportasjer. Noen bruker det på kjøkkenet i sprutsonen og som benkeplate, andre på badet. 

Bladet inneholder en reportasje kalt "Badene vi ønsker oss". Det ene badet ligner veldig på det beryktede hyttebadet som jeg har lagt så mye arbeid i - både med planlegging og innkjøp. Det var så utrolig gøy å se i virkeligheten. Det var brukt hvit Carrara marmor, og i fliser med samme størrelser jeg har valgt. Flisene var lagt "speilvendt" av det jeg har planlagt, men uttrykket blir nok relativt likt.

Siden sist har jeg forøvrig funnet ut at jeg har valgt 2 polerte og 1 i upolert type marmor, men nå er det for sent å snu. Da bommerten gikk opp for meg i butikken ble jeg glovarm, og svetten brøt frem over hele kroppen. Men som alltid fikk jeg fantastisk god service på flisekompaniet - vi sammenlignet flistypene jeg har bestilt derfra, og de passet fint sammen, selv om den ene typen er upolert. Tror jeg. Time will show. 

Fortsatt god tirsdag! 

søndag 2. mars 2014

19 fine lamper

Hei, og god fastelavens-søndag!

I dag skal det ikke handle om nybakte boller. Istedet skal det handle om noe mye morsommere, nemlig lamper.

Vi er nå kommet så langt i hytteprosjektet at vi planlegger "det elektriske". Hittil har egentlig alt i prosjektet vært gøy og lærerikt. Fordeling av kurser og el-stikk har sikkert sin sjarme, men jeg sliter litt med å oppdrive et glødende engasjementet for hvor mange el-kurser vi skal ha på kjøkkenet, eller hvordan varmekablene skal kobles.

Noe som vekket meg av sløvheten da vi gjennomgikk el-tegningene var antall "kryss i taket". Et kryss representerer et lampepunkt. Jeg talte 19 kryss totalt. Ergo trenger vi 19 taklamper. Det er mange lamper, når de skal kjøpes i løpet av kort tid.

Sammen med el-tegningene lå et tilbud fra elektriker, hvor de kunne levere ferdig monterte plafonder i taket for cirka kr 650 per lampe. Et raskt regnestykke viser at dette vil koste oss rundt 12 000 kroner. Til gjengjeld vil hvert rom i hytten prydes med en lampe av denne typen:


(Kilde: IKEA - dette er kun et illustrasjonsbilde av en plafond)

Jeg har tre kommentarer til dette tilbudet: NEI, NEI og atter NEI. Jeg klarer nesten ikke rope høyt nok i protest mot plafonder. Et tak fylt med plafonder ser i mine øyne ut som en infeksjon, rett og slett et hus rammet av tak-kviser. Plafonder gir meg ingenting. De bare henger der og gløder, mest av tristhet og mangel på personlighet. Det er ikke så mye som en krystall i sikte, og det blir helt feil for en maksimalist som meg.

Jeg vil faktisk heller vil sitte i mørket enn å frivillig henge opp en plafond!!.... (ok, det var kanskje å ta litt hardt i. Jeg innrømmer å ha 2 plafonder i huset mitt per dags dato, som vi arvet da vi flyttet inn. Dessuten skal vi skal uansett pusse opp badet der den ene synderen henger, det blir vi blir jo nødt til med en så kjedelig taklampe). Forøvrig var plafondene de eneste lampene den forrige huseieren ikke skrudde ned og tok med seg da hun flyttet. Det sier sitt.

I en fri verden fylt av vakre lamper, ser jeg ingen grunn til å sløse bort penger på plafonder. Hvis vi skrur opp lampene selv, med et budsjett på kr 650 per lampe, finnes det så fantastisk mye fint å velge i!

Jeg har allerede startet innkjøpene, og under følger noen av mine favoritter.

Dette er kanskje ikke en lampe for hvermannsen, men min indre bestemor satte nesten kamferdropset i halsen av fryd da hun så denne. Den ligger nå på loftet mitt og venter på det rette taket. 


(Kilde: Ellos)

Sist uke gjorde jeg et raid på Living, og fikk med meg hele 5 lamper fra In-House collection.

2 av lampene er modellen "Napoli". Det nederste bildet gir det beste inntrykket av lampen, men fargen jeg valgte er "antikk sølv"




Jeg fikk med meg 2 Leros vegglamper til soverommet. Strengt tatt er det ikke vegglamper det som haster mest, men samtidig er alle vakre lamper er velkomne i mitt hjem


(Kilde: Living.no)

Mange av lampene fra Hübsch er helt fantastiske, og jeg har lyst på flere lamper herfra. Ulempen er at disse ligger litt høyere i pris enn budsjettet, så her jeg må prioritere.

Denne er førsteprioritet. Den er litt 1920´s.. 


Her er en annen litt mindre variant av samme lampe.


Jeg liker også denne runde lampen, og tror den kan være fin på ett av soverommene.

Denne lille luringen er sjarmerende, den minner litt om en kongle


Helt til slutt vil jeg nevne de aller flotteste lampene, nemlig lysekronene fra Krebs. Bare en av disse lampene sprenger 80% av lampebudsjettet, men det er gratis å stå på ønskelisten.


 (Kilde: krebs.se)

Sammenlignet med disse blir vel plafonder litt kjedelige?

Lampejakten er fantastisk morsom. Det er en utfordring å finne 19 lamper som jeg synes er fine, som passer sammen, samtidig som de ikke er for like, og dessuten skal passe til rommet de henger i, og helst innenfor budjsett. Jeg håper jeg liker det jeg ser i taket den dagen hytta er ferdig.