onsdag 12. november 2014

Glutenfrie Oreo Cheesecake Cupcakes

Dette er en glutenfri variant av en oppskrift på Oreo ostekake som jeg har funnet på bloggen www.detsoteliv.no
Jeg har gjort oppskriften glutenfri ved å bytte ut Oreokjeksene i oppskriften med de mer "groovy" glutenfrie  "Disco Ciok" fra Schär. Disse finner du i matbutikker med en velutstyrt allergihylle, for eksempel Meny. Smaken er ikke så verst - de er selvsagt ikke Oreo standard, men når de kamufleres i masse sukker og fløte så merkes nesten ikke forskjellen ;)


William, min 5 år gamle sønn med cøliaki elsker alt som lages med Oreokjeks, spesielt iskremen. Han ble veldig lei seg da han fant ut at han ikke kunne spise Oreo mer, og da var mamma raskt ute med å love han å bake alt han måtte ønske av Oreo kaker og is - til bursdager og spesielle anledninger da selvfølgelig.Jeg har en mistanke om at "mamma fikser" holdningen kan gjøre meg til en upopulær svigermor når den dag kommer, så jeg lover å slutte før han fyller 35. Men foreløpig vil jeg helst ikke se dette ansiktet være mer lei seg enn nødvendig fordi han ikke kan spise det samme som andre barn.

Vi tok med ostekakene i familiebursdag i helgen, og fikk gode tilbakemeldinger. Kakene smaker helt nydelig, men de er veldig mektige - så det er greit at de kommer i porsjonsformer. De er i tillegg raske og lette å lage, hvis man ikke regner med tiden de må stå i kjøleskapet.

Ingredienser:

24 Disco Ciok (Det er 16 kjeks i en pakke, altså trenger du 2 pakker)
400 gram kremost naturell
1 dl sukker (Jeg brukte en ekstra spiseskje sukker siden Disco Ciok ikke er like søte som Oreos)
0,5 dl seterrømme
0,5 ts vaniljeekstrakt eller vaniljeessens
2 store egg

Sett 12 muffinsformer av papir i et muffinsbrett. Legg en hel kjeks i hver form.

Ha kremost, sukker, rømme og vanilje i en bolle og pisk blandingen jevn og klumpfri. Dette gjøres på noen sekunder med en elektrisk håndmikser. Tilsett så eggene og pisk dette også inn i ostemassen så alt blir godt blandet, men du trenger ikke piske mer enn det.

Finhakk de resterende 12 kjeksene og vend bitene inn i osteblandingen. Spar gjerne litt av bitene til å drysse på toppen som pynt. Fordel ostefyllet jevnt i de 12 formene. Dryss kjeksbiter på toppen.

Stek ostekakene midt i ovenen ved 135 grader i 25-30 minutter.

La kakene avkjøles i muffinsbrettet til romtemperatur og sett så hele brettet i kjøleskapet til dagen etter (minst 4-5 timer). Dette for at ostefyllet skal stivne skikkelig før kakene tas ut av brettet. Ostekakene er løse når de tas ut av ovnen, og må ikke røres før de har fått tid til å stivne.

Kakene er holdbare i kjøleskapet i et par dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar