onsdag 12. november 2014

Indisk kyllingsuppe med grillet kylling

Dette er min favorittoppskrift på kyllingsuppe. Det vrimler av oppskrifter på kyllingsuppe, og de fleste er gode - men denne har førsteplassen i mitt hjerte. Den frembringer spontane "mmm" fra voksne gjester, og barna mine spiser den - noe som er kompliment nok i seg selv.

Den er kremet. Den har biter av grillet kylling, som jeg synes har mer smak en kyllingfilet. Den er full av maiskorn som blåser seg opp og blir crispy små bomber når de varmes opp…og ikke minst inneholder den garam masala. Alt blir godt med garam masala...

Denne suppen skuffer aldri! Du trenger:

1 stor løk 
1 purre
1 rød paprika 
2ts garam masala 
2 ts karri 
1 l hønsebuljong (2 buljongterninger til 1 l vann - glutenfrie selvfølgelig) 
2 dl creme fraiche 
2-4 kyllingfileter eller 1 grillet kylling i skinnfrie biter 
2 små bokser maiskorn 

Slik gjør du: 
Hakk løk og purre, og fres sammen i smør eller olje. Når løken er blank og myk tilsettes biter av paprika og krydderet. La grønnsaker og krydder surre i gryten sammen en liten stund. 
Skjær kyllingkjøttet i terninger. 
Spe suppen med buljong og rør inn creme fraiche til suppen er jevn. La koke i 5 minutter. 
Skru ned varmen, og bland inn maiskornene og kyllingkjøttet. La dette trekke noen minutter på lav varme til mais og kylling er gjennomvarmt. 

Dryss eventuelt over persille, og servér med godt brød…..hvis du tåler brød, vel å merke.

Så kan du sette deg ned å nyte faktumet at du spiser nydelig mat som inneholder 4 ulike typer grønnsaker og magert kjøtt. Glem at suppen inneholder creme fraiche. 

God middag! :D Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar