tirsdag 21. oktober 2014

Glutenfrie polarbrød

Oppskriften på disse polarbrødene fant jeg på bloggen "Fritt for Gluten". Vi har kun visst om glutenintoleransen til sønnen vår i en uke, og det det har vært mye å lære på kort tid. Det første som må på plass er hverdagsmaten - når vanlig brød, knekkebrød, polarbrød, ja egentlig alt bakverk blir ekskludert over natten etterlater det seg et tomrom til frokost og ved matpakkesmøring.Det er selvsagt naturlig å legge om til et mer proteinrikt kosthold - å fylle matboksen til William med kjøttboller, ost og skinkeruller, frukt og grønt - men man kommer liksom ikke 100% bort fra brødmaten heller. Ihvertfall ikke enda. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant denne oppskriften. 

Resultatet ble kjempebra! Polarbrødene ble saftige og smakte godt. Da William fikk prøvesmake kom det et spontant: "Mmmmmmm", og Amélie var også så begeistret at hun forsøkte å naske til seg en haug fra kjøkkenbenken. Jeg krysser fingrene for at disse blir den nye frokostslageren i huset vårt. Ingredienser:
5 dl kefir
1 ss fiberhusk
1 pk gjær
2 ss lys sirup
1 ts salt
1/2 dl olje
1 egg
1/2 ts natron
30 gram sesamfrø
450g semper grov melmix
100g Jyttemel (blå pakke)
100g semper fin mix/ toro fin melmix

Lunk kefirmelken fingervarm på svak varme, og løs gjær, fiberhusk, natron, sirup og salt opp i den. Visp tilslutt inn et egg i væsken og ha den over i eltemaskinen. Tilsett sesamfrø, meltypene og til slutt oljen, og elt deigen godt sammen (5 min i maskin). Fordel deigen i 10 - 12 emner på bakeplater (husk bakepapir) med slikkepott og la de hvile til de får en hinne (ca 15 minutter). Ta olje på hendene og trill dem til boller og klem dem flate på bakeplaten. Prikk dem med gaffel. Pensles med olje, men bruker du rikelig når du triller dem ut slipper du å ha hendene fulle av deig også pensles de samtidig.

Stekes på 225 grader i ca 10 minutter midt i ovnen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar